Περιστερίου Γρηγόριος «Οι Άγιοι με το μαρτύριο τους δείχνουν τον δρόμο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες»

  • Dogma
περιστερίου

Με αθρόα προσέλευση πιστών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, στον φερώνυμο ιερό Ναό στο Παγκράτι.

Με αφορμή το γεγονός αυτό αλλά και την πανήγυρη του εφόρου της ενορίας, η προσέλευση των πιστών ήταν πολύ μεγάλη με τήρηση των υγειονομικών  μέτρων όσο ήταν δυνατόν.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, ενώ τον πλαισίωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος και πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Περιστερίου μίλησε για τον Άγιο Αρτέμιο και το μαρτύριο του που το συσχέτισε με την απειλή που ζούμε σήμερα με τον ιό Covid 19.

«Ζούμε μια απειλή  θανάτου με τον ιό» είπε συγκεκριμένα ενώ τόνισε πως «Η χάρη που έχουν οι Άγιοι είναι αυτή που δίνει δύναμη στους πιστούς να ξεπερνούν τα όποια προβλήματα αλλά και τον φόβο του θανάτου».

«Μπροστά στον φόβο του ιού αρχίσαμε να έχουμε αγωνία για την ζωή μας γιατί δεν νιώθουμε την παρουσία του Χριστού» συνέχισε λέγοντας πως το μήνυμα του Αγίου Αρτεμίου σε καιρό πανδημίας είναι «Όσοι πιστεύουν στην Ανάσταση του Χριστού αυτοί έχουν την δύναμη να ξεπεράσουν τα πάντα, σε αντίθεση με αυτούς που πιστεύουν».

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σαξαμπάνης τον κ. Γρηγόριο  ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του και ευχήθηκε ο Άγιος Αρτέμιος να τον βοηθάει στο δύσκολο έργο στη γειτονική Μητρόπολη.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γρηγόριος   επαίνεσε τους ιερείς του ναού για την άρτια οργάνωση τους, και ευλόγησε τους πιστούς μεταφέροντας την χάρη του Αγίου Αρτεμίου.

TOP NEWS