Πέτρας Γεράσιμος: Εύχεται μακρά, ανεπίληπτη και καρποφόρα διακονία στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

  • Dogma
σήμερα

Τα πρώτα εγκάρδια συγχαρητήρια στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, ήρθαν από τον  Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος εύχεται μεταξύ άλλων: «μακρά, ανεπίληπτη και καρποφόρα αρχιεπισκοπική διακονία στο πηδάλιο της Αποστολικής Εκκλησίας της Μεγαλονήσου».

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου εκφράζει την «προσωπική και ανυπόκριτη» χαρά το, αλλά και τα «ενθουσιώδη αισθήματα του ευαγούς Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και σύμπαντος του ευσεβούς ποιμνίου» της Μητρόπολης.

Αναλυτικά όλο το συγχαρητήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου 

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, επί τω χαρμοσύνω αγγέλματι της επαξίου εκλογής, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης, σπεύδει να εκφράσει την προσωπική και ανυπόκριτη χαρά του, εκφράζων παραλλήλως και τα ενθουσιώδη αισθήματα του ευαγούς Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και σύμπαντος του ευσεβούς ποιμνίου της θεοσώστου Ιεράς Μητρόπολης.

Ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος είναι πνευματικό ανάστημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, υπηρέτησε δε θυσιαστικώς και ευόρκως επί δεκαπενταετία ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας απολαμβάνων της εκτιμήσεως, του σεβασμού και της αγάπης πάντων.

Ευχόμεθα από καρδίας ο Μέγας Αρχιερεύς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου και του συνέκδημού του Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης να χαρίζει στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο μακρά, ανεπίληπτη και καρποφόρα αρχιεπισκοπική διακονία στο πηδάλιο της Αποστολικής Εκκλησίας της Μεγαλονήσου, επ’ αγαθώ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και της θυγατρός αυτής Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κρήτης.

Άξιος!

TOP NEWS