Πλεύρης για Εκκλησίες: Επαρκή τα ισχύοντα μέτρα – Δεν προβλέπονται νέα

  • Dogma
μέτρα

Πλεύρης: Δεν προβλέπονται νέα  μέτρα για τις Εκκλησίες – Η μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή οι διπλές μάσκες δεν αφορούν στους ναούς.

Κάθετα αρνητικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο MEGA ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , ερωτηθείς για το εάν η Κυβέρνηση σκοπεύει το προσεχές διάστημα να λάβει νέα μέτρα και για τις Εκκλησίες, λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κ. Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση για το «αν υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και στους ναούς η χρήση διπλής μάσκας», δήλωσε χαρακτηριστικά  «στις συζητήσεις που έγιναν στην επιτροπή θεωρούν ότι και στους χώρους λατρείας τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα και σχετίζονται με τη μάσκα, είναι μέτρα που αρκούν, καθότι στις Εκκλησίες έχουμε και τα τεστ που γίνονται».

«Η σύσταση των ειδικών είναι ότι όπου υπάρχει συγχρωτισμός, θα πρέπει να υπάρχει μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλές χειρουργικές μάσκες ή υφασμάτινες, αλλά αυτό είναι μια ευρύτερη γενικά σύσταση και δεν αφορά τις εκκλησίες» διευκρίνισε ο Υπουργός Υγείας.

 

TOP NEWS