Πλήθος δράσεων στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δέχθηκε στο γραφείο του αδελφική επίσκεψη αγάπης από τον Ιεραπόστολο Ιεράρχη της Μαύρης Ηπείρου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για το Επισκοπείο, το Ναό και τις λοιπές εγκαταστάσεις της Πατριαρχικής Σχολής στη Μουάνζα, που ανηγέρθηκαν με δαπάνες της τοπικής Εκκλησίας της Φθιώτιδος.

Πολλές ποιμαντικές και ευχετήριες επισκέψεις ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και αυτές τις ημέρες σε διάφορα σημεία του Νομού, ευλογώντας φορείς, συλλόγους και πολίτες, δηλώνοντας το παρόν της τοπικής εκκλησίας σε κάθε δράση που απηχεί το καλό της κοινωνίας και των πολιτών της.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δέχθηκε στο γραφείο του αδελφική επίσκεψη αγάπης από τον Ιεραπόστολο Ιεράρχη της Μαύρης Ηπείρου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για το Επισκοπείο, το Ναό και τις λοιπές εγκαταστάσεις της Πατριαρχικής Σχολής στη Μουάνζα, που ανηγέρθηκαν με δαπάνες της τοπικής Εκκλησίας της Φθιώτιδος.

Τον κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία με ιδιαίτερη θέρμη, σεβασμό και αγάπη ο κ. Συμεών και οι συνεργάτες του και μετά από μια ουσιαστική πνευματική επικοινωνία που είχαν οι δύο Αρχιερείς, ο κ. Συμεών ξενάγησε τον κ. Χρυσόστομο στις εκπαιδευτικές και στις διοικητικές  δομές της Ιεράς Μητροπόλεως και τον ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απηύθυνε χαιρετισμό σε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, οι δύο εκ των οποίων  τελούσαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην Εκδήλωση ιστορίας και πολιτισμού με τίτλο: «Θεσσαλικά και Ευρυτανικά Άγραφα της Πίνδου», την οποία διοργάνωσαν: η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Κλειτσιωτών Φθιώτιδας «Ο Άγιος Κυπριανός» και ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας «Ο Καραϊσκάκης», στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας με τίτλο: «Το Άστρο των Χριστουγέννων με τη ματιά της σύγχρονης Αστρονομίας» και ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή Αστρονομίας του Α.Π.Θ. κ. Σταύρο Αυγολούπη, καθώς και στην Δημόσια συζήτηση – διαβούλευση την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Μακρακώμης στο Συνεδριακό Κέντρο «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα με θέμα: «Δήμος Μακρακώμης, Τουριστικός Προορισμός».

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Συλλόγου Γυναικών Μεξιατών, καθώς και την Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά «Δώρα ψυχής», την οποία διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» στο Κτήμα Πασιάκου, ενώ πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λουτρών Υπάτης.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το Μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ο κ. Συμεών δέχθηκε επισκέψεις στο γραφείο του από την κ. Βίκυ Βλαχογιάννη, Πρόεδρος  Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Στερεάς Ελλάδος, συνοδευόμενη από την κόρη της Σοφία, όπου και προσέφεραν στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος δύο πίνακες ζωγραφικής με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Παραρτήματος Μαλεσίνας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός», οι οποίοι και πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης και Παναγίας Δαμάστας.

Στο μοναστήρι της Δαμάστας ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα παιδιά, τέλεσε δέηση στο Καθολικό της Μονής, υπέρ υγείας και φωτίσεως τους, ενώ για αρκετή ώρα είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τους νέους και τις νέες από την όμορφη Μαλεσίνα, συγχαίροντας τον καλό τους ιερέα Πρωτ. π. Αθανάσιο Λατσούδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλεσίνας για την μέριμνά και την αγάπη τους προς τα παιδιά, και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες τους για την πρόοδο τους στις μουσικές σπουδές, για την ενεργό συμμετοχή τους στα δρώμενα της Ενορίας τους και της πόλεως τους και για την αγάπη και τον σεβασμό, τον οποίο επιδεικνύουν στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους  και Πνευματικού τους Πατέρα.

Επίσης, στην Ιερά Μονή Δαμάστας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί εκλεκτούς κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ηλία Μαρκαντώνη και τον υιό του π. Στυλιανό Μαρκαντώνη, καθώς και την Επιστημονική Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής «Κασταλλία» στην Γλυφάδα Αττικής, διακεκριμένη Ψυχίατρο κ. Μαρία Δημητρακούδη.

Τέλος, κ. Συμεών δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του από μαθητές και μαθήτριες της 1ης και 3ης Τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, οι οποίοι και ανέπτυξαν εκπαιδευτική δράση και επίσκεψη υπό την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντία Κολιονίκα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα παιδιά χάρισαν όμορφα τραγούδια στον Σεβασμιώτατο, ενώ με την πατρική του ευλογία, τα γλυκίσματα και την αγάπη που τους προσέφερε και ευχήθηκε να μην λησμονήσουν ποτέ  τα δικαιώματα των παιδιών και κυρίως  όταν μεγαλώσουν. Ακολούθως τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου και κυρίως στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως, ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» και Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός».

Στο Studio του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως τα παιδιά ηχογράφησαν το τραγούδι με τίτλο: «Έχω δικαίωμα κι εγώ» και το χάρισαν στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως.

 

TOP NEWS