Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον μακαριστό Σιατίστης κυρό Παύλο

  • Dogma
σιατίστης

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου. 

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, πλειάδα Αρχιερέων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, Τοπικών Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, κλήρος και λαός.

Ομιλητές στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχου, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ Παύλος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ως εκπρόσωπος της Συνόδου, ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Παύλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ Εφραίμ Τριανταφυλλοπουλος, η καθηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Μικροκάστρου Γερόντισσα Θεολογία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, εκ μέρους των Μακεδονικών Σωματείων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, κ.Γεώργιος Τάσιο και εκ μέρους των Νέων τις Σιάτιστας η κ. Δήμητρα Καραμπατζιά.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος γεννήθηκε το 1947 στην Χαλκίδα. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1974 και υπηρέτησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυξ στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος τόσο στο Μαντούδι Ευβοίας, όσο και στη Χαλκίδα.

Το 1998 διορίσθηκε Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και εν συνεχεία της Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας, των Συνοδικών Υποεπιτροπών των Ολυμπιακών Αγώνων, της χρηματοδοτήσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου και αυτής των Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης υπηρέτησε επί μία τριετία ως Διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και Διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών αυτής. Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την 4η Μαρτίου 2006 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

σιατίστης

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Πηγή: Ecclesia.gr

TOP NEWS