Πλήθος πιστών στην λιτανεία της Αγίας Σοφίας στην Λάρισα

  • Dogma
λάρισα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται στην Χαραυγή της Λάρισας, η μνήμη της αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης. 

Στην ιερά πανήγυρι για την εορτή της Αγίας Σοφίας, της νεοανεγειρόμενης εκκλησίας συμμετέχουν πολλοί χριστιανοί, προσκυνητές των ιερών λειψάνων τους αλλά και της ιεράς εικόνος των θαυματουργών αγίων.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και χειροθέτησε Αναγνώστη έναν σπουδαίο αθλητή, Προπονητή και νέο Οικογενειάρχη της τοπικής Εκκλησίας, τον κ.Παρασκευά-Βασίλειο Κατσίμπα, ευχηθείς προς αυτόν πλουσίαν την ευλογία του Θεού και καλή δύναμη στην διακονία του ιερού αναλογίου.

λάρισα αγίας σοφίας

Στο δε κήρυγμά του εκάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τις εορταζόμενες αγίες στην σεμνότητα, την καθαρότητα της ψυχής τους και την αγνότητα, αρετές τις οποίες χαρακτηρίζει ο Απόστολος Παύλος τόσο αναγκαίες για την εσωτερική και πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, ενώ επικέντρωσε τον λόγο του στην δύναμη του μαρτυρίου, που είναι όπως είπε, θεία θεωρία και Θεοπτία.

λάρισα λάρισα

διαίτερα συγκινητική ήταν και η λιτανεία της ιεράς εικόνος των αγίων, η οποία πραγματοποιήθηκε «εν τω μέσω της νυκτός» και στους δρόμους της Χαραυγής και της Τούμπας και στην οποία παρέστησαν πολλοί χριστιανοί και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, που ευλαβούνται τις αγίες και αγαπούν πολύ και στηρίζουν ποικιλοτρόπως την νέα αυτή ενορία και το έργο της.

λάρισα

TOP NEWS