Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης

  • Dogma

Για τα ονομαστήρια του  Μητροπολίτου, ποτέ Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Για τα ονομαστήρια του  Μητροπολίτου, ποτέ Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, του και προσκαλέσαντος αυτούς, και Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης κ. Αγαθονίκου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β΄, μετά από σχετική παρἀκληση και παραχώρηση, η σε Διάκονο χειροτονία του πνευματικού τέκνου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης μοναχού Αγαθονίκου Γρηγοριάτη.

Απευθυνόμενος προς τον νεόφυτο Διάκονο, ο κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στη μνήμη του σήμερα εορταζομένου Αγίου Φιλαρέτου, τονίζοντας τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και τις αρετές του, που του προσέδωσαν το προσωνύμιο «Ελεήμων», και τον προέτρεψε να είναι και ο ίδιος ελεήμων, φιλάνθρωπος και ευγνώμων προς το Θεό και όσους τον στήριξαν στην πορεία του προς την ιερωσύνη.

Συνεχάρη δε τον Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιο για την υιϊκή μέριμνα και αγάπη του προς τον προκάτοχό του κ. Αγαθόνικο και του ευχήθηκε πολυετή και καρποβριθή Ποιμαντορία.

Μετά την παρατεθείσα δοχή στη λειτουργηκή αίθουσα, κάτωθεν του Ναού, πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη, με σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β΄ και με αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Αγαθονίκου, από την διακονία του στη Τήνο ( 1968 – 1974 ).
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, οι Αρχιερείς μετέβησαν στο Επισκοπείο Κατερίνης και ευχήθηκαν στον Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικο.

 

 

TOP NEWS