Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στη Λάρισα για τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

  • Dogma
συλλείτουργο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού.

Παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων, αλλά και πλήθος φιλέορτων Χριστιανών προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και να λάβουν την ευλογία του πολιούχου και προστάτου της πόλεως μας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε αλλά και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, κάνοντας αναφορά στα χαρίσματα του εορτάζοντος Αγίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την αγάπη Του προς τον Θεό, την αγάπη Του προς τον πλησίον και το ιεραποστολικό Του πνεύμα.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προ της απολύσεως ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την ευλογητή τους παρουσία, αλλά και όλο το ποίμνιο για την προσέλευση, την τιμή και την αγάπη τους προς τον μυροβλήτη Άγιο μας.

συλλείτουργο

TOP NEWS