Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Καισαριανή

  • Dogma

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, τελέσθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, το Θυσιαστήριο του οποίου περιεβάλλετο υπό πληθύος Ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και άλλες Μητροπόλεις, τελέσθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονομαστήριά του και θεοφιλώς ποιμαίνοντος την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ, με τη συλλειτουργική συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Κοζάνης κ. Παύλου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στο ιερό Βήμα, συνευχηθέντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την παρουσία του τοπικού Βουλευτού, του Δημάρχου Καισαριανής, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στη ζωή και τη μαρτυρία του Προφήτου Δανιήλ, ο οποίος παρέμεινε, οικεία βουλήσει, σταθερός στην πίστη του προς το Θεό, χωρίς να καμφθεί από τις απειλές και τα μαρτύρια, γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα της προφητείας όχι μόνο της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου, αλλά και της Δευτέρας και ένδοξου Παρουσίας του.
Προέβαλε, μάλιστα, την εποχή του Προφήτου Δανιήλ με τη σημερινή, την οποία χαρακτήρισε «τοξική», υπογραμμίζοντας ότι όσοι προσπαθούν να εκφέρουν λόγο πίστεως και ελπίδος στους ανθρώπους, συχνά περιθωριοποιούνται!

Τέλος, ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ, πολυχρόνια, υγιεινή και αγλαόκαρπο Αρχιερατεία.

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής ευχαρίστησε από καρδίας τους Αρχιερείς, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό και ευχήθηκε σε όλους για τα Αγία Χριστούγεννα.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ ήδη πλέει προς ιερά νήσο Τήνο, όπου αύριο, Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Β΄ Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, στην περιοχή «Ευαγγελιστράκι» Υστερνίων Τήνου, στον οποίο θα μεταφερθεί και με κάθε εκκλησιαστική τάξη η αγία Εικόνα, επί τη συμπληρώσει 180 ετών από της διασώσεώς της εκ χειρών επιδόξου ληστή.

Το μεσημέρι, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα παρακολουθήσει την Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, που θα παρουσιασθεί στο Θέατρο «Ευανθία Καΐρη».

TOP NEWS