Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Ι.M Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

  • Dogma
εφραίμ

Ανήμερα της εορτής του Οσίου Εφραίμ στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του, στη Νέα Μάκρη, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής του Οσίου Εφραίμ στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του, στη Νέα Μάκρη, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ , συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του προσκαλεσαμένου αυτούς οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, και με την παρουσία του Βουλευτού της Ν. Δημοκρατίας κ. Γ. Βλάχου, του Δημάρχου Μαραθώνος, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνος, Δημοτικών Συμβούλων και μεγάλου πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο, κατά παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος, αφού επεσήμανε ότι η χαρά της Αναστάσεως διέπει τη ζωή, τη λατρεία και τις εορτές της Εκκλησίας, ανεφέρθη στα μηνύματα ανδρείας, τόλμης, πίστεως και αγάπης, που οι Μυροφόρες διαχρονικά εκπέμπουν προς κάθε πιστό, το ρόλο των οποίων, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνεχίζουν οι ασκούμενες στην Ιερά Μονή Μοναχές, ευαγγελιζόμενες την Ανάσταση του Κυρίου στη σύγχρονη εποχή, με τη ζωή, τη φιλανθρωπία και την αγάπη τους.
Εμνήσθη δε της αοιδίμου Ηγουμένης Μακαρίας, εκ της ιεράς νήσου Τήνου ορμωμένης, η οποία εγκολπωθείσα την εμπειρία των οραμάτων της Οσίας Πελαγίας, που οδήγησαν στην προ 200 ετών εύρεση της ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης, ανηύρε τα ιερά Λείψανα του σήμερα τιμωμένου Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ.

Τέλος, ευχαρίστησε με λόγους αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφησίας κ. Κύριλλο και τον συνεχάρη για την καρποβριθή Αρχιερατική διακονία του, ενώ ευχαρίστησε και την Ηγουμένη Μακαρία για την φιλοξενία της.

Ακολούθως, οι Αρχιερείς, ο Κλήρος και ο λαός μετέβησαν στον τάφο του Οσίου, όπου ανεπέμφθη δέηση και στο τάφο της αοιδίμου Ηγουμένης Μακαρίας, όπου ετελέσθη τρισάγιο.

TOP NEWS