Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Όσιο Εφραίμ Νέας Μάκρης (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Την ώρα του Κοινωνικού τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος με θέμα: <<Η λατρεία και η εορτή ως έκφραση της Εκκλησίας>>. Ακολούθησε σύντομη λιτάνευση στους χώρους της πανηγυριζούσης Ιερά Μονής.

Η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου του Θαυματουργού του εν Νέα Μάκρη, προστάτου και εφόρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως εορτάστηε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ Όρους Αμώμων Αττικής. Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του σεπτού Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος αναφερόμενος εκτενώς στη θεολογική σημασία και μεγάλη αξία της αγιότητας.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και εν συνεχεία πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του σεπτού Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου. Την ώρα του Κοινωνικού τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος με θέμα: <<Η λατρεία και η εορτή ως έκφραση της Εκκλησίας>>. Ακολούθησε σύντομη λιτάνευση στους χώρους της πανηγυριζούσης Ιερά Μονής.

TOP NEWS