Πότε γεννήθηκε ο Ιησούς; Ο Πάπας πιστεύει ότι έγινε λάθος

  • Dogma

 
Πρέπει να πετάξουμε τα ημερολόγια και τις ατζέντες στα σκουπίδια. Γιατί αν πιστέψουμε τον Πάπα Βενέδικτο XVI, ο Ιησούς δεν γεννήθηκε το έτος 1, όπως πιστεύουμε, αλλά μερικά χρόνια νωρίτερα!
 
Στο τρίτο του βιβλίο αφιερωμένο στη ζωή του Ιησού, ο Πάπας αυτή τη φορά ασχολείται με τη γέννηση του Υιού του Θεού και ισχυρίζεται ότι ο Σκύθης μοναχός και εκκλησιαστικός συγγραφέας Διονύσιος ο Μικρός (532 μ.Χ.), έκανε λάθος όταν θεώρησε ότι ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του έτους 1.
 
Χωρίς να δίνει την ακριβή χρονολογία της γέννησης του Ιησού ο Πάπας Βενέδικτος αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε …στο 2010. «Η ιστορική χρονολογία της γέννησης του Χριστού πρέπει να καθοριστεί μερικά χρόνια νωρίτερα» γράφει ο Πάπας στο βιβλίο του.
 
Σύμφωνα με έναν υπολογισμό που βασίζεται στον αστρονόμο Κέπλερ, ο Χριστός γεννήθηκε 6 ή 7 χρόνια νωρίτερα απ’ό,τι πιστεύουμε. Αν πιστέψουμε «τους κινεζικούς χρονολογικούς πίνακες», τους οποίους επικαλείται ο Πάπας, η διαφορά μειώνεται στα 4 χρόνια.
 
«Η παιδική ηλικία του Ιησού» κυκλοφορεί ήδη σε πολλές γλώσσες στον καθολικό κόσμο και ασχολείται με την χρονολογία γέννησης αλλά και με την καταγωγή και σύλληψη του Χριστού, γεγονόταν πιο δύσκολα να διαφωτιστούν, ακόμη και για έναν Πάπα.
 
 
 
Πηγή: www.iefimerida.gr 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ