Πρέσβης Ρωσίας στην Ελλάδα: Οι διμερείς σχέσεις έχουν καταστραφεί εξαιτίας της Αθήνας

  • Δόγμα

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, ο Μάσλοφ είπε χαρακτηριστικά ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν καταστραφεί από την πολιτική της Αθήνας: «Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πλέον. Δεν υπάρχει συνεργασία, επαφές. Με μια λέξη, οι εξελίξεις, ολόκληρη η πλούσια σειρά διμερών σχέσεων που είχαν οικοδομηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες,

Από τα τέλη Φεβρουαρίου οι επαφές και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας έχουν διακοπεί, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ. 

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, ο Μάσλοφ είπε χαρακτηριστικά ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν καταστραφεί από την πολιτική της Αθήνας: «Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πλέον. Δεν υπάρχει συνεργασία, επαφές. Με μια λέξη, οι εξελίξεις, ολόκληρη η πλούσια σειρά διμερών σχέσεων που είχαν οικοδομηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, κυριολεκτικά ακυρώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες».

Ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα μας πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει από καιρό επιλέξει μια πορεία φιλοδυτικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή της χώρας να υποστηρίξει τη γενική πολιτική της Δύσης είχε γίνει εδώ και καιρό. «Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και είναι επίσης μακροχρόνιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, η Ελλάδα πάντα καθοδηγούνταν από τον δυτικό κόσμο», τόνισε ο απεσταλμένος της Μόσχας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η Ρωσία συμπεριέλαβε την Ελλάδα, μαζί με άλλα τέσσερα κράτη, στον διευρυμένο κατάλογο των χωρών που θεωρούνται μη φιλικές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς «διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό».

Στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται πλέον, εκτός από την Ελλάδα, η Δανία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS