Πρεβέζης Χρυσόστομος: Η αυτοθυσιαστική ομολογία του Ονόματος του Χριστού ήταν το κύριο χάρισμα που είχε ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

  • Dogma
πρεβέζης

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, εκήρυξε τον Θείο λόγο. Στην επικοδομητική ομιλία του ετόνισε, ότι η αυτοθυσιαστική ομολογία του Ονόματος του Χριστού ήταν το κύριο χάρισμα που είχε ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την Παναγία την Παραμυθία, η οποία τιμάται την ίδια ημέρα με τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό, ακριβές αντίγραφο της οποίας έχει δωρισθεί στην ενορία, από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ετέθη επίσης σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, το οποίο φυλάσσεται στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, καθώς και η Αγία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία εκόμισε για το διήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Γέροντας Γαβριήλ.

Το Ιερό Αναλόγιο, εκόσμησε, μαζί με τους Ιεροψάλτες της ενορίας, ο εκ Θεσσαλονίκης Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης με την συνοδεία του.

TOP NEWS