Προεξάρχοντάς του Αρχιεπισκόπου το «τελευταίο αντίο» στον π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη

  • Dogma
αυγουστίδης

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, την εκδημία του οποίου ανακοίνωσε «βαρυθύμως και μετά πολλής θλίψεως» η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η Εξόδιος Ακολουθία, κατά την οποία θα προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄, θα ψαλλεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου […]

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, την εκδημία του οποίου ανακοίνωσε «βαρυθύμως και μετά πολλής θλίψεως» η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Εξόδιος Ακολουθία, κατά την οποία θα προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄, θα ψαλλεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Ποιος ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης

Ο μακαριστός γεννήθηκε στoν Κορυδαλλό Αττικής στις 15 Μαΐου 1957.  Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.  Διάκονος χειροτονήθηκε την 13η Ιανουαρίου 1985 και Πρεσβύτερος την 2α Αυγούστου 1988 υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, του οποίου διετέλεσε άμεσος συνεργάτης.

Υπηρέτησε ως Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Ιατρός στο Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Βοιωτίας και στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», υπήρξε δε ο εμπνευστής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS