Το πρόγραμμα we care της Αποστολής στηρίζει ο Σάκης Ρουβάς

  • Dogma

Παραμονές Χριστουγέννων ομάδα εκπροσώπων του προγράμματος «We care», με επικεφαλής την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μετέβη στο Γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 200 είναι νεαρά άτομα και παιδιά, για να τους προσφέρουν δώρα. Στο πλευρό των παιδιών και του προγράμματος και ο Σάκης Ρουβάς.

Την κυρία Βαρδινογιάννη πλαισίωναν οι βασικοί συντελεστές του Προγράμματος «We care», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας,  ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Σάκης Ρουβάς, καθώς και εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές.

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων και πρόσφερε στα παιδιά και τους νέους παιχνίδια, γλυκά, κουβέρτες και ρούχα. Στον μικρό μάλιστα Μοχάμεντ, που δεν  έφυγε ούτε λεπτό από δίπλα της, η κυρία Βαρδινογιάννη, καθώς τον είδε που κρύωνε, έβγαλε το κασκόλ της και του το φόρεσε!

 

Αποστολή, Σάκης Ρουβάς

Στους πρόφυγες προσφέρθηκαν επίσης είδη προσωπικής υγιεινής από  τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», καθώς και φάρμακα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το  Πρόγραμμα «We care», που αποτελεί πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»,  αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών,  στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός.  Μετά από την εξέταση, δίνεται σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, μπορεί να διακομίζεται  στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις  καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Αποστολή, Σάκης Ρουβάς

Η υλοποίηση τους Προγράμματος πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού  Οργανισμού  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, στηρίζεται από την «Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ) το Νοσοκομείο  Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

b50f805a-85ab-4c4d-9ac9-a443f8e80642

Η Αποστολή ιδρύθηκε το 2010 από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με εθνική και διεθνή εμβέλεια στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στον ανθρωπιστικό, αναπτυξιακό και εκπαιδευτικό χώρο.

Στόχος και συνεχής επιδίωξη είναι η ΑΠΟΣΤΟΛΗ να γίνει από σήμερα το μέσο, το εργαλείο, ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης ανθρώπων.

TOP NEWS