Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

  • Dogma
λειτουργία

Τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε την Πέμπτη, 6 Απριλίου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομου.

Με την παρουσία, την ευλογία και την κυριαρχική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πνευματικού Αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου , ετέλεσε χθες Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο Ι. Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τον οποίο συνόδευαν ευάριθμοι Κορίνθοι Κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του αλλά και πολλοί εντόπιοι πιστοί, όπως κατ’ έτος συμβαίνει την συγκεκριμένη αυτή ημέρα.

Πρόκειται για μία παράδοση ετών, που τηρεί με ευλάβεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας από τα χρόνια της Ιερατικής του διακονίας στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και που καθιερώθηκε να τελείται πάντα κατ’ αυτήν την ημέρα (δηλ. την Πέμπτη πριν το Σάββατο του Λαζάρου), κατά την οποία διανυκτερεύει στο Ι. Ησυχαστήριο το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια Ευβοίας, το οποίο λιτανεύεται καθ’ όλη την Μ. Τεσσαρακοστή στους Ι. Ναούς της Χαλκίδος και των Ψαχνών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον άγιο Χαλκίδος για την φιλοξενία επισημαίνοντας ότι με μεγάλη ευχαρίστηση ετέλεσε, και πρώτα ο Θεός θα συνεχίσει να τελεί κάθε χρόνο, αυτή την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, δεόμενος στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και στον Τιμ. Πρόδρομο, υπέρ της σωματικής και πνευματικής υγείας όλων των Κορινθίων και Χαλκιδέων πιστών και ιδιαιτέρως του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του υπ᾿ Αυτον ευαγούς Κλήρου».

DSC_2691 DSC_2707-768x510 λειτουργία DSC_2800 DSC_2804-768x510

TOP NEWS