Προσφορά αγάπης από τη Μητρόπολη Κερκύρας

  • Dogma
αγάπης

Σε κινητοποίηση αγάπης προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε βασικά είδη και διατροφής και πρώτης ανάγκης για περίπου 300 οικογένειες σε όλο το νησί, εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων.

Η προσφορά αγάπης έγινε για ενίσχυση του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», το οποίο λειτουργεί στην πόλη, με παραρτήματα στην επαρχία.

Εκτός από τη συνδρομή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος απηύθυνε έκκληση σε διάφορους φορείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εμπιστευόμενοι το έργο της Μητρόπολης.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τα συγκεντρωθέντα είδη, ενώ αντίστοιχη προσφορά έγινε και στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Λευκίμμης, του Σιδαρίου και των Καναλίων.

Σε μήνυμά του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι όσο απομακρυνόμαστε από το Θεό, τόσο η ζωή μας γίνεται φτωχότερη. Όσοι ρυθμίζουν τις τύχες των λαών , αλλά και όσοι άκριτα τους ακολουθούν, “φρόντισαν “ να απομακρύνουν το Θεό από τη ζωή μας, με αποτέλεσμα να υφιστάμεθα, την παρούσα πνευματική και οικονομική κρίση. Ας επιστρέψουμε στην αγκαλιά του Χριστού με τη μετάνοιά μας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος η παρουσία του Γεννηθέντος Κυρίου μας να δώσει ελπίδα και φως στους ανθρώπους, ιδίως σε όσους δυσκολεύονται.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν, εμπιστευόμενοι την τοπική Εκκλησία, να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

TOP NEWS