«Πρόσφυγες. Μια στο καρφί και δυο στο πέταλο»

  • Dogma
πρόσφυγες

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: « Πρόσφυγες. Μια στο καρφί και δυο στο πέταλο», θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο της Μητρόπολης Φθιώτιδος την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00

Μέσα από διαφάνειες και σχολιασμούς, μέσα από μουσικές και χορευτικά, μέσα από ποιήματα και δραματοποιήσεις, διατρανώνουμε σε ανθρώπους και συνανθρώπους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε ανιθαγενείς και αιτούντες άσυλο, σε άτυπους και παράτυπους, ότι κανείς δεν εγκαταλείπει την Πατρίδα του, εκτός κι αν η πατρίδα του είναι το στόμα ενός καρχαρία και τείνουμε χέρι βοηθείας, ως Χριστιανοί, ως Έλληνες και ως πολύπαθος λαός, που διατηρεί άσβεστη την μνήμη.

Το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων, Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, οι Σύλλογοι Κλειτσιωτών και Ποντίων.

Συμμετέχουν:  Σύλλογος Πήγασος, Φθιωτικό Ωδείο  Καραμπογιά και ο Δημήτρης Ανάγνου με εκθεσιακό φωτογραφικό υλικό.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι επίκαιρο, ξυπνάει συναισθήματα, προβάλει ένα πρόβλημα, που μας έρχεται από το μέλλον, που ζητάει λύση και είναι εμποτισμένο με τόσο πόνο.

Τοπική εκκλησία και δημοτική αρχή το τόλμησαν. Οι λόγοι του Κυρίου ΄΄Ιδού καινά ποιώ τα πάντα και καινούς ουρανούς και καινή γη΄΄, γίνονται προωθητές τους.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ