Προσκύνημα πλήθους πιστών στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στη Σύρο

  • Dogma
Σύρο

Στον Μοναστηριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Αληθινή στη Σύρο, τελέσθηκε χθες Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου.

Ο Μητροπολίτης ήταν συμπαραστατούμενος από Εφημερίους από την Σύρο, παρουσία του κτήτορος του Ναού, Πλοιοκτήτου και Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ελλάδος απάσης κ. Αθανασίου Μαρτίνου, οικογενών του και φίλων του, του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Κοσμά, του επί τιμή Νομάρχου κ. Μπάιλα, του επί τιμή Δημάρχου κ. Δεκαβάλλα, και πλήθους πιστών κάθε ηλικίας, οι οποίοι ΄πραγματοποίησαν το ετήσιο προσκύνημά τους στην Αγία Παρασκευή. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσευχή των γονέων προς το Θεό για τα παιδιά τους και στην ευθύνη τους για καλλιτεκνία, με την έννοια να γεννούν και να παραδίδουν στην Εκκλησία και την κοινωνία, σε όλες της τις διαστρωματώσεις και τα επαγγέλματα, παιδιά-αγίους, προσθέτοντας ότι η Αγία Παρασκευή είναι θεραπεύτρια όχι μόνο των σωματικών, αλλά και των ψυχικών οφθαλμών, οι οποίοι πολλές φορές «τυφλώνονται» και δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να «δει» πέρα από τον εαυτό του, φέροντας ως παράδειγμα το Μεγάλο Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τους συνευχομένους αρωγούς του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως κα Ευγενία Λύρα και κ. Γεώργιο Προκοπίου, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Εξ αφορμής δε της παρουσίας των Ομαδαρχών του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Σύρο «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη μἐριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως για τη νεότητα, φέροντας ως παράδειγμα τα τρία Κατασκηνωτικά Κέντρα, της Σύρου, υπό τον π.Βενέδικτο Φραγκογιάννη, της Τήνου, υπό π. Γεώργιο Φανερό, και της Άνδρου, υπό τον π. Νικόλαο Μανδαράκα, τα οποία αγκαλιάζουν κάθε καλοκαίρι περισσότερα από 500 παιδιά.

IMG_3222 IMG_3269 IMG_3272 IMG_3281 IMG_3295

Ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, διότι προσφέρει όλο το προϊόν της κηροδοσίας στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε στο έργο, που το Γηροκομείο αυτό επιτελεί, με πάρα πολλές δυσκολίες, αλλά και πολύ αγάπη προς τους εκεί περιθαλπόμενους τροφίμους, και απηύθυνε έκκληση προς το λαό να συνδράμει τον ετήσιο Έρανο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως είχε απευθυνει νωρίτερα διά των τοπικών εντύπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, εκπροσώπους των οποίων είχε καλέσει για το σκοπό αυτό στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως, για να ενισχυθεί το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ