Προσκυνηματική εκδρομή στη Μητρόπολη Καλαβρύτων

  • Dogma
Προσκυνηματική εκδρομή

Αποδέκτης μίας ακόμα πράξης αγάπης από την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς έγινε χθες η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την τελευταία φορά που το δραστήριο εκκλησιαστικό συμβούλιο του εν λόγω Ιερού Ναού είχε αποστείλει μεγάλη ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες των κοινωνικών – φιλανθρωπικών δομών τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας στα Καλάβρυτα (Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο και Ίδρυμα Αρωγής – Αγωγής) και χθες, Σάββατο, ένα ακόμα όχημα κατέφθασε από τον Πειραιά στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος», περιέχοντας τρόφιμα για τους απομάχους της ζωής, οι οποίοι βρίσκουν θαλπωρή, προστασία και αγάπη στο συγκεκριμένο Ίδρυμά μας.

Πρωτεργάτης της κίνησης αυτής ο κ. Πέτρος Αναγνωστάκης, ο οποίος με τη φροντίδα του Προϊσταμένου του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Πόπη, συγκέντρωσε μία ακόμα μεγάλη ποσότητα τροφίμων, τα οποία παρέλαβε χθες το πρωί ο διευθυντής του Ιδρύματος Σαράντης Μουτσάτσος.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάχθηκε στο πλαίσιο προσκυνηματικής εκδρομής που πραγματοποίησαν χθες στην Αιγιάλεια 40 ενορίτες και ενορίτισσες του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, που επισκέφθηκαν τη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, η οποία βρίσκεται στο Βερίνο, 14 μόλις χιλιόμετρα από το Αίγιο. Εκεί τους υποδέχτηκε η Ηγουμένη Επιστήμη, η οποία τους ξενάγησε και τους μίλησε για την ιστορία της Ιεράς Μονής, ενώ στη συνέχεια οι Μοναχές προσέφεραν στους προσκυνητές καφέ και γλυκίσματα.

PEIRAIAS2 PEIRAIAS4 PEIRAIAS3
Γεύμα προς τιμήν τους στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

Ακολούθως άπαντες μετέβησαν στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος», όπου τους ανέμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος τους παρέθεσε γεύμα προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολή μας. Μάλιστα, με πρωτοβουλία του σεπτού Ποιμενάρχη μας, οι εξ Αθηνών αδελφοί μας προσκύνησαν μέρος των ιερών λειψάνων τού Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία φυλάσσονται στο Επισκοπείο Αιγίου.

Μετά το γεύμα ο πατήρ Βασίλειος Πόπης δώρισε στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα με τη Θεοτόκο και τον Άγιο Σπυρίδωνα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αμβρόσιος πρόσφερε αρχικά μία εικόνα του Αγίου Λουκά και μία σειρά δώρων, όπως τρία αντίτυπα του βιβλίου «Ο βίος και η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού» του Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς Καλλινίκου, δεκάδες cd με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Λουκά, αντίτυπα του βιβλίου «Εταιρεία Σκοπιά – Ο ψευδοπροφήτης των εσχάτων χρόνων» του Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Σπάρτης Δημητρίου Κόκορη, τευχίδια με τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο και αρκετά dvd  με τίτλο «Παναγία Τρυπητή – η Κυρά του Αιγίου» που ετοίμασαν η μαθητική ομάδα «Πράσινοι φίλοι» και η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του προς το εκκλησιαστικό συμβούλιο αλλά και τους ενορίτες και τις ενορίτισσες του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, οι οποίοι συνεχίζουν να στέκονται αλληλέγγυοι στο έργο της κοινωνικής προσφοράς, σε μία εποχή τεράστιας ανέχειας, ελέω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης…
Το επόμενο προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Αφού υποσχέθηκαν πως η επόμενη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιάλειας, οι εκλεκτοί επισκέπτες λίγο πριν τις 3μ.μ. επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής μέσα σε μια συγκινησιακή φόρτιση, με έντονη την ψυχική και πνευματική ανάταση απ’ όσα θαυμαστά δωρήματα απόλαυσαν, «λουσμένοι» και «πλημμυρισμένοι» από τη χάρη και την ευλογία τού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

TOP NEWS