Προσκυνητές από την Ιτέα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας

  • Dogma
προσκυνητές

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας μετέβη το πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου   ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, προκειμένου να καλωσορίσει τους  130 ευλαβείς προσκυνητές από την Ιτέα Φωκίδος,  τους οποίους συνόδευαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π.  Νεκτάριος Καλύβας και ο συνεφημεριός του π. Ηλίας.

Οι προσκυνητές έφτασαν πολύ νωρίς το πρωί στο μοναστήρι και μετείχαν στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Καθολικό από τον π. Νεκτάριο.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της μονής και να γευθούν στο Αρχονταρίκι  την Αβραμιαία φιλοξενία της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης Γερόντισσας Ιωάννας και της Ιεράς αδελφότητος.

Ο Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αρχικά τους καλωσόρισε στην ιερά Μητρόπολή μας και τους συνεχάρη για τους στενούς πνευματικούς δεσμούς που διατηρούν  με το Μοναστήρι καθώς και για την ευλάβεια και πίστη που επιδεικνύουν στην Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

Τους ωμίλησε για την μακρόχρονη Εκκλησιαστική και Εθνική Ιστορία της Μονής , την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Δαμάστας και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσιοπαρόχως και αδιαλείπτως την χάρη και προστασία της Παναγίας στη ζωή τους. Όλοι οι  προσκυνητές εχάρησαν ιδιαίτερα με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και έλαβαν την Αρχιερατική του ευχή.

προσκυνητές

TOP NEWS