Πρωθυπουργός σε Οικ. Πατριάρχη: Υπήρξατε πρωτοπόρος σε ζητήματα κλιματικής κρίσης

  • Dogma
οικουμενικός

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος τον ευχαρίστησε “για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης στον πολύ δύσκολο τελευταίο μήνα με τις φυσικές καταστροφές”. Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας στον Παναγιώτατο ότι, “κάθε φορά που σας βλέπω σκέφτομαι πόσο πρωτοπόρος υπήρξατε στα ζητήματα της κλιματικής κρίσης την οποία, δυστυχώς, βιώνουμε πια με πολύ έντονο τρόπο”.

Απαντώντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Εξοχ. κ. Μητσοτάκη για την επιτυχία του κόμματός του κατά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, και του ευχήθηκε να έχει δύναμη να συνεχίζει το έργο του. “Ως εκκλησία ευχόμαστε και προσευχόμεθα για το Γένος μας”, πρόσθεσε ο Παναγιώτατος.

Ακολούθησε κατ’ ίδιαν συνάντηση, διάρκειας 45 λεπτών, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στην επίσκεψή του στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, ο Παναγιώτατος συνοδευόταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Κατά τη συνάντηση, παρέστησαν επίσης, από πλευράς της Κυβέρνησης, η Υφυπουργός Εξωτερικών, Εξοχ. Πρέσβης κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Εξοχ. Πρέσβης κ. Άννα-Μαρία Μπούρα.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

TOP NEWS