Πρώτη ημέρα εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Οκτώβριο

  • Dogma
Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Στην Εκκλησία της Ελλάδος εντάσσεται ο από Καρθαγένης Αλέξιος ως Τιτουλάριος Μητροπολίτης Διαυλείας και αναλαμβάνει καθήκοντα εποπτείας της λειτουργίας των δύο ιερών ναών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Επίσης, η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας με αντιπροσώπους τους Μητροπολίτες Δημητριάδος, Πειραιώς και τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως.

Ολόκληρο το επίσημο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Με απόφαση της Δ.Ι.Σ. εντάσσεται στην Εκκλησία της Ελλάδος ο από Καρθαγένης Αλέξιος (γνωριζόμενος κατά κόσμον Κωνσταντίνος Λεονταρίτης) προερχόμενος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ως Τιτουλάριος Μητροπολίτης με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας, η οποία ανυψούται εν τω προσώπω αυτού εις Μητρόπολιν. Εις τον Πανιερώτατον Διαυλείας η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε καθήκοντα εποπτείας της λειτουργίας των δύο Ιερών Ναών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Εκκλησίας της Ρωσίας να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις από 17 έως 21 Νοεμβρίου ε.έ., όρισε ως αντιπροσώπους Αυτής τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ