Πρώτη πανήγυρις του εντός της Ι.Μ Παναγίας Τουρλιανής Παρεκκλησίου σύντριων των Οσίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου

  • Dogma

Με την προσήκουσα θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε η πρώτη πανήγυρις του εντός της Ι.Μ Παναγίας Τουρλιανής Παρεκκλησίου σύντριων των Οσίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου

Στο προ έτους εγκαινιασθέν ιερό παρεκκλήσιο των Τριών Νεοφανών Οσίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του «Με συγχωρείτε», εντός του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, τελέσθηκε χθες Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλοχίου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του προσκαλεσαμένου αυτούς Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αθηνών Αρχιμ. Νικολάου Κλάδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Αναπληρωτή Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Σώρρου, και την παρουσία πολλών φιλευσεβών Μυκονίων.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και πνευματικώτατα ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ανεφέρθη στις διδαχές και το βίο των τιμώμενων νεοφανών Οσίων Πατέρων, οι οποίοι όπως τόνισε, είχαν συνδέσει άρρηκτα τη ζωή τους με τον Κύριο, και αυτή η επικοινωνία τους μαζί Του, τους χαρίτωσε και τους έδωσε την δυνατότητα της καταξίωσης στην αγιότητα.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, τους ύμνους του οποίου απέδωσαν κατανυκτικότατα οι Ιεροψάλτες κ.κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου  Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος, ο κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τους δύο Αρχιερείς και συνεχάρη τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο για τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και το επιτελούμενο απ’ αυτόν πνευματικό και ποιμαντικό έργο του στην Άνω Μερά.

TOP NEWS