Πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων Βόλου της Μητρόπολης Δημητριάδος

  • Δόγμα

       Την εκδήλωση συντόνισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου.

Ξεκίνησε αυτή την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, την λειτουργία της, η Σχολή Γονέων Βόλου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ομιλιών, με προσκεκλημένους επιλεγμένους ομιλητές, που σκοπό έχει την ενίσχυση και την έμπνευση των νέων συζύγων, στην πορεία της ζωής, μέσα στην οικογένεια.

       Την εκδήλωση συντόνισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου.

       Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κ.Αναστασία Κοτσοπούλου-Κομισοπούλου, ψυχολόγος, η οποία μίλησε με θέμα: «Η αγάπη και ο εγωισμός κάτω από την ίδια στέγη».

       Μέσα από μια παραστατική και διαδραστική ομιλία, με τη χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων και ζητώντας τη διαρκή συμμετοχή όσων παρακολουθούσαν, αναφέρθηκε στα ζητήματα του εγωισμού και της αγάπης, όπως αυτά βιώνονται μέσα στη σύγχρονη οικογένεια, μεταξύ των συζύγων αλλά και σε σχέση με τα παιδιά. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος ενώ τέθηκαν «δύσκολα» ερωτήματα που προκάλεσαν συζητήσεις και αναζητήσεις.

       Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, λειτούργησε χώρος δημιουργικής απασχόλησης των πολύ μικρών παιδιών, από εξειδικευμένες παιδαγωγούς καθώς και για τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου, όπου είδαν μια επιλεγμένη ταινία και ακολούθησε σύντομη κατηχητική συζήτηση.

       Μετά το πέρας της όμορφης αυτής συνάντησης, παρατέθηκε γεύμα για όλες τις οικογένειες, σε μικρούς και μεγάλους, στη μεγάλη αίθουσα «Ιωλκός».

       Η Σχολή Γονέων Βόλου, ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη ενδιαφέρουσα συνάντηση, που θα λάβει χώρα και πάλι στους φιλόξενους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με ομιλητή τον κ.Δημήτρη Κούκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή, με θέμα: «Αγάπη δίχως όρια και όρια με αγάπη».

 

TOP NEWS