Πρώτη θεία λειτουργία Καλαβρύτων Ιερωνύμου

  • Dogma
καλαβρύτων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 24η Νοεμβρίου, η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, όπου και επικράτησε κλίμα συγκίνησης με το πολυπληθές εκκλησίασμα να αναφωνεί συνεχώς «Άξιος!». 

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες Αιγιώτες (και όχι μόνο), προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Μεσσηνίας, Μεθώνης, Κορώνης, Πύλου και Ανδρούσης κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Επίσης, στη σημερινή Θεία Λειτουργία παρέστησαν (όπως και χθες) η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να «φωλιάσει» στις καρδιές των ανθρώπων η πίστη και η αγάπη προς τον Ιησού Χριστό. «Με τη βοήθεια της πίστεως προς τον Κύριό μας μπορούμε να πορευόμαστε στη ζωή μας, έχοντας ψηλά τον πήχη του πνευματικού αγώνα. Μόνο όταν αγωνιζόμαστε να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας, εφαρμόζοντας τις εντολές τού Θεού που είναι δρόμοι σωτηρίας, μπορούμε να συναντούμε τον Χριστό, ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι αυτά που σε εμάς φαίνονται αδύνατα είναι για Εκείνον δυνατά!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος αρχικά ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που παρέτειναν την παρουσία τους στο Αίγιο και σήμερα συλλειτούργησαν στην πρώτη Θεία Λειτουργία του. Ακολούθως δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι ο πατέρας όλων μας και εκείνος που θα μας καθοδηγεί στη Βασιλεία του Θεού. Ολοκληρώνοντας δε ο νέος Ποιμενάρχης μας είπε χαρακτηριστικά: «Σας ζητώ να με αγαπάτε, όπως και εγώ θα σας αγαπώ! Θέλω να γνωρίζετε ότι θα νιώσετε την αγάπη μου, όπως νιώσατε τόσα χρόνια την αγάπη του προκατόχου μου, κ. Αμβροσίου».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Επισκοπικό Μέγαρο, προκειμένου να υποδεχθεί στην αίθουσα του Θρόνου τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο αλλά και τους εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανούς που ανέμεναν καρτερικά για να του ευχηθούν από κοντά το «Άξιος!».

καλαβρύτων

 

TOP NEWS