Πρώτο κουδούνι- Κοντά στους μαθητές ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

  • Dogma
δημητριάδος

Με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, που γέμισαν τις αυλές των σχολείων, μετά την θερινή ανάπαυλα, ξεκίνησε σήμερα το νέο σχολικό έτος 2017-2018 και στις εκπαιδευτικές μονάδες της Μαγνησίας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον επίσημο αγιασμό της 1θμιας Εκαπίδευσης Μαγνησίας στο 16ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου, παρουσία του Δ/ντού της 1θμιας Εκαπίδευσης κ. Γεωργίου Πολύζου, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, εκπροσώπων της Περιφέρειας και των Αρχών της πόλης μας. Ακολούθησε ο Αγιασμός στο Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και ο Επίσημος Αγιασμός της 2θμιας Εκαπίδευσης Μαγνησίας, στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, παρουσία του Δ/ντού της 2θμιας Εκαπίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη και εκπροσώπων των Αρχών.

Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Μητροπολίτου μας προσωπικώς για το 10οΔημοτικό Σχολείο στο Αλιβέρι, όπου φοιτούν παιδιά και από την κοινότητα των ΡΟΜΑ. Μετά τον Αγιασμό, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ιδιαίτερη αγάπη του προς το Σχολείο και τα παιδιά, καθώς και την βαθειά εκτίμησή του προς τον Δ/ντή του Σχολείου και τους συναδέλφους του. «Σ’ αυτό το Σχολείο», επεσήμανε, απευθυνόμενος και στους γονείς, «είμαστε όλοι μαζί, τα παιδιά είναι φίλοι μου. Γι΄ αυτό, θα τα στηρίξουμε με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και καλλιτεχνίας, μουσικής και αθλητισμού… Σ’ αυτό το Σχολείο έχουν γίνει πολλά θαύματα, μέχρι τώρα και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα… Στον τόπο μας ξέρουμε να συνυπάρχουμε, να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, να σεβόμαστε τον κάθε άλλον, να μη ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους…».

Ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος ολοκλήρωσε την σειρά των αγιαστικών επισκέψεών του στα Σχολεία, με τον Αγιασμό στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας».

11_09_2017_AGIASMOI-4 11_09_2017_AGIASMOI-1 11_09_2017_AGIASMOI-7 11_09_2017_AGIASMOI-2

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ