Πρωτοχρονιά στην Κέρκυρα

  • Dogma
κέρκυρα

Με λαμπρότητα αλλά και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η πρωτοχρονιά και ιδιαίτερα η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, προέστη της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς των πλησιέστερων ιερών ενοριακών ναών και τον διάκονο του. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από ευλαβείς Χριστιανούς, οι οποίοι συμμετείχαν και στην Θεία Κοινωνία.

Κατά την Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη το Μήνυμα του Μητροπολίτη Κεκρύρας επί τη ενάρξει του νέου έτους 2023.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα για υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα, ειρήνη και χαρά στην ανθρωπότητα. Υπογράμμισε ότι εάν εμείς στην πατρίδα μας δεν επανέλθουμε στην αληθινή κοινωνία με τον αληθινό θεό, τον Ιησού Χριστό, όλες οι ευχές θα παραμένουν ανεκπλήρωτες, διότι τα πάντα απορρέουν από εκείνον.
Εάν στην πατρίδα μας αντιγράψαμε το πρότυπο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών , όπου οι άνθρωποι απεχωρίσθησαν από τον αληθινό Θεό και τώρα δρέπουν τους καρπούς της αποξένωσης των, για εμάς τους Έλληνες, δεν μπορούν να αποτελούν πρότυπα για τη ζωή της πατρίδας μας. Γι αυτό ο κ. Νεκτάριος προσκάλεσε τους ανθρώπους στην επιστροφή των ελληνοχριστιανικών παραδόσεων, που είναι ικανές να μας βγάλουν από το πνευματικό τέλμα και την οποιαδήποτε κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον μητροπολιτικό ναό όπου τέλεσε την Δοξολογία επί την πρώτη του έτους, παρόντων όλων των αρχών, βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών αυτοδιοικήσεων.

Παρόντες ήσαν αντιπροσωπείες στρατιωτικών, ναυτικών, λιμενικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, καθώς και άλλων εκπροσώπων, φορέων και αρχών της Κέρκυρας.
Στο τέλος της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να έχουν μια καλή και ευλογημένη χρονιά, να έχουν δύναμη και φώτιση από τον Θεό στα καθήκοντα τα υψηλά, στα οποία τους επέλεξε ο λαός, υπενθυμίζοντας τους ότι ο λαός ο οποίος τους επέλεξε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος και με την εκκλησία και με την πίστη του Χριστού. Επομένως πέραν των προσωπικών ιδεολογιών και πιστευμάτων, θα πρέπει να έχουν γνώμονα ότι υπηρετούν έναν ελληνορθόδοξο πιστό Λαό.
Ακολούθως μετέβη στη αίθουσα τελετών της πρώην Νομαρχίας και νυν περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όπου ευλόγησε την βασιλόπιτα παρόντων όλων των αρχών και απηύθυνε και πάλι εγκάρδιο χαιρετισμό, ευχόμενος τα βέλτιστα για τη νέα χρονιά.

Ενώπιον όλων των αρχών και του Μητροπολίτου, παιάνισαν οι φιλαρμονικές της Κέρκυρας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα άσματα για την αρχή του νέου έτους.

TOP NEWS