Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στην Ενορία Καστελλίου

  • Dogma
καστελίου

Το Σάββατο 1η Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη κατά το έθος στο Καστέλλι Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργίας. Η ακολουθία έλαβε μέρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς ο κεντρικός ναός του Αγίου Αντωνίου έχει υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι εφημέριοι του Ναού, Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, Πρωτ. Γεώργιος Μαραυγάκης και ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου, ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης.

Ο π. Ιερόθεος ανέγνωσε την Πατριαρχική απόδειξη και προ της απολύσεως τελέστηκε η ευλόγηση των άρτων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους και ανέγνωσε την ευχή για την ευλόγηση της αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας.
Παρόντες επίσης στη Θ. Λειτουργία ήταν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και η πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απηύθυνε σε όλους εόρτιες ευχές, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο.

TOP NEWS