Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στο Καστέλλι Πεδιάδος

  • Δόγμα

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πνευματικό τον Προϊστάμενο της ενορίας, Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη.

Την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη κατά το έθος στο Καστέλλι Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Στην συνέχεια, αναγνώστηκε το Σεπτό Πατριαρχικό Μήνυμα και ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πνευματικό τον Προϊστάμενο της ενορίας, Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη.

Τέλος, τελέστηκε Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, ενώ στην συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ανέγνωσε την ευχή για την ευλόγηση της αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, απηύθυνε σε όλους εόρτιες ευχές και ευχήθηκε από καρδίας, καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Καλογεράκης, η Αντιδήμαρχος κα Αποστολογιωργάκη – Χαιρέτη Καλλιόπη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ κα Καλυκάκη Έφη, ο Πρόεδρος ΟΔΕ κ. Γεώργιος Κουτσαντωνάκης και ο εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα καθημερινότητας κ. Μιχαήλ Σαμωνάκης

Η ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς ο κεντρικός ναός του Αγίου Αντωνίου έχει υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Καστελλίου, τον νέο Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλη Κεγκέρογλου όπου του ευχήθηκε εγκαρδίως, για την ονοματική του εορτή, για τα νέα καθήκοντα ως Δήμαρχου και για τη νέα χρονιά 2024.

TOP NEWS