Ψηφίδες ποιμαντικών δράσεων Φθιώτιδος Συμεών

  • Dogma
φθιώτιδος

Σε πολλές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ευλογώντας και ενισχύοντας τις προσπάθειες όλων των φορέων που τις διοργάνωσαν ευχόμενος πατρικώς την επιτυχία του στόχου τους και δίνοντας για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι η Εκκλησία είναι η παρούσα και έχει την αγκαλιά της ανοικτή για όλους και ιδιαίτερα όταν ο στόχος είναι ο άνθρωπος και το καλό της κοινωνίας.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα με θέμα: «Λουτρά Υπάτης: Πρότυπος Τουριστικός προορισμός. Ολοκληρωμένη διαχείριση – βιώσιμη ανάπτυξη» την οποία διοργάνωσαν η  Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης ο Δήμος Λαμιέων και η οποία διηξήχθη στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Υπάτης, όπου μάλιστα τόνισε την ανάγκη συστράτευσης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων του τόπου, για να επιτευχθεί το κοινό σχέδιο δράσης της βιώσιμης ανάπτυξης του ιαματικού πλούτου της Υπάτης.

Επίσης, ο κ. Συμεών παραβρέθηκε και χαιρέτισε την ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Στυλίδος και Ανατολικής Φθιώτιδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΟΣΚ στην Στυλίδα τονίζοντας την αναγκαιότητα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της έγκαιρης διάγνωσης, δίνοντας έμφαση στην συνεργασία της Εκκλησίας με την ιατρική επιστήμη και κοινότητα.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως την Μουσικοθεατρική Παράσταση «Ο Καραγκιόζης Μαέστρος», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Κέντρου και την οποία διοργάνωσε το τμήμα Παραδοσιακού Κλαρίνου του Ωδείου «Εν Ωδαίς» υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του υπευθύνου καθηγητού κ. Δημητρίου Κουτή, ενεργού και διακεκριμένου μέλους της Παραδοσιακής Ορχήστρας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, σε συνδιοργάνωση της Θεατρικής Ομάδος «Σκηνοβάτες» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Τέλος,  ο κ. Συμεών λίγο πριν την αναχώρησή του για την  Κωνσταντινούπολη υποδέχθηκε στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην Λαμία, όμιλο 100 προσκυνητών από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τους οποίους συνόδευε ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ. Θεολογίας.

Ο Όμιλος των προσκυνητών πραγματοποίησε μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση σε Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως μας, την Ιστορική Παναγία Δαμάστα, καθώς και την Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, όπου προσεκύνησαν και κατέθεσαν την ευλάβειά τους στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Τους προσκυνητές υποδέχθηκε με αγάπη ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Συμεών, ο οποίος και τους καλωσόρισε στην Αγιοτόκο Μητρόπολη Φθιώτιδος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την συγκινητική επίσκεψή τους.

Ο κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική δέηση υπέρ των προσκυνητών και τους χιλιάδες Ενορίτες του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και οι συνεργάτες του ξενάγησαν τους επισκέπτες στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Logistic Center«Το Αποθετήριο της Αγάπης» του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, καθώς και στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS