ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας

  • Dogma
βιβλικής

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για τα 200 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της Βιβλικής Εταιρίας στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής.

Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Διευθυντής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης, ο Διευθυντής Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών κ. Michael Perreau και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως «η αποψινή εκδήλωση για όσους εργαζόμαστε ή συνδεόμαστε με την εταιρία είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον Θεό, αλλά και να τιμήσουμε όσους εργάστηκαν 200 χρόνια για τη διάδοση της Αγίας γραφής, αλλά είναι και μία ευκαιρία αναστοχασμού για όσα έγιναν και για όσα πρέπει να γίνουν».

Μίλησε επίσης για τις δράσεις της Εταιρίας ενώ προσέφερε αναμνηστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Αρχιεπίσκοπο.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε οφειλόμενο χρέος προς τους εργάτες του Λόγου του Θεού την παρουσία του στην εκδήλωση .

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν τόσα χρόνια με πίστη και αφοσίωση, ώστε ο λόγος του Θεού να είναι θεμέλιο για κάθε άνθρωπο και ευχήθηκε «ο λόγος του Θεού να είναι πράξη στην καθημερινότητα μας».

Αμέσως μετά προβλήθηκε ταινία με τίτλο: «Ο Λόγος του Κυρίου μένει στον αιώνα» και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Καθηγητή Παλαιάς Διαθήκης με θέμα: «Αγία Γραφή: Πρόκληση και Πρόσκληση Ενότητας» ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία της ΕΡΤ.

βιβλικής

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS