ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για τα 60 έτη λειτουργίας της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Παν. Αθηνών

  • Dogma
καρδιολογικής

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 60 χρόνων λειτουργίας της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής και του Ομώνυμου Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέστησαν ακαδημαϊκοί, ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και φοιτητές ιατρικής.

Μετά την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Πέτρο Π. Σφηκάκη, τη Διοικήτρια του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, κυρία Αναστασία Μπαλασοπούλου, τον ομότιμο καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Παύλο Τούτουζα και τον ομότιμο καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Δημήτριο Κρεμαστινό.

Στην συνέχεια μίλησαν ο επίτιμος καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. Χριστόδουλος Στεφανάδης με θέμα: «Η έρευνα της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής», ο Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Δημήτριος Τούσουλης με τίτλο: «Η Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική σήμερα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση τιμητικών πλακετών στα αφυπηρετήσαντα μέλη της Κλινικής από το 2000 έως σήμερα.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Πηγή: ecclesia

TOP NEWS