ΠΥΛΩΡΟΣ: Θα έχουμε και άλλους βοηθούς Επισκόπους

  • Δόγμα

Πάλι θα έχουμε εκλογές βοηθών Επισκόπων;

Είναι αλήθεια; Συζητείται στους διαδρόμους της Συνόδου και πιο πριν στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Συντόμως, μαθαίνω, θα έχουμε και άλλους βοηθούς Επισκόπους! Εμ, έτσι όπως το πάτε, συναγωνίζεσθε τους ΓΟΧ, πιο πολλοί αρχιερείς θα συλλειτουργούν παρά ιερείς και διάκονοι!

Έχει άλλα θέματα, προέχουν άλλες δυσκολίες του λαού και ο κόσμος αναμένει μια άλλη αντιμετώπιση από την Εκκλησία. Πιο σθεναρή, πιο ξεκάθαρη, πιο εναρμονισμένη με τη φωνή του και τις ανάγκες του, πνευματικές και υλικές.

Πέρυσι το Φθινόπωρο, φθάνει, τόσους βοηθούς Επισκόπους εντύσατε, να μπει και ένα όριο! Διότι, το φλέγον ζήτημα δεν είναι πού θα διακονήσουν οι νέοι Επίσκοποι, δεν μάς πέφτει λόγος σε αυτό, αλλά ότι, εν μέσω τόσων προβλημάτων και κοινωνικών-πνευματικών ζυμώσεων, κάποιοι είναι αλλού νυχτωμένοι και σκέπτονται να ικανοποιήσουν και άλλα χατίρια, να προλάβουν και άλλους να επισκοποιήσουν πριν κλείσει η πόρτα πίσω τους!

Να είμεθα σοβαροί, ει δυνατόν, διά βίου, όχι επιλεκτικά ημέρες της εβδομάδος. Φθάνει με τους Επισκόπους. Τώρα, ώρα οι Επίσκοποι, κάθε χώρου και σειράς, να βγουν εις τον κόσμον, να ακούσουν και να αγκαλιάσουν τα προβλήματά τους. Φθάνει πια με εκλογές και τις τακτοποιήσεις!

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

TOP NEWS