Πυρ και μανία στην Εκκλησία για την αλλαγή διαδρομής του Αγίου Φωτός – Κατέβηκε από το αεροπλάνο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

  • Dogma
άγιος φως

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για την αλλαγή της διαδρομής που έκανε το Αγιο Φως, καθώς τελικά «προσγειώθηκε» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Πυρ και μανία είναι η Εκκλησία για την αλλαγή της διαδρομής που αποφασίστηκε για το Άγιο Φως χωρίς να υπάρξει κάποια ενημέρωση.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος κατέβηκε από το κυβερνητικό αεροσκάφος πριν αυτό αναχωρήσει για τους Αγιους Τοπους. Την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε ότι αντί για το Ελ. Βενιζέλος θα επέστρεφαν στον στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
«Μπήκα στο αεροπλάνο και εκεί ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα.Όταν ρώτησα γιατί γίνεται αυτό ο υπουργός είπε »δεν ξέρω». Όταν ρώτησα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε την τελευταία στιγμή πάλι μου είπε »δεν ξέρω». Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει αυτό; Θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτό τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό και γύρισα πίσω».

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αποκάλυψε πως του είχε στείλει επιστολή ο Μάρκος Μπόλαρης και του είχε διαμηνύσει να ετοιμάσει υποδοχή για το Αγιο Φως στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την αντιπροσωπεία που πήρε στα Ιεροσόλυμα αποτελούσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Γιάννης Καραγιάννης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.

Πηγή:www.newsit.gr

TOP NEWS