Ρεθύμνης Πρόδρομος: Το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα του νέου Μητροπολίτη

  • Dogma
ρεθύμνης

Πανηγυρική ήταν η εκλογή του Πρόδρομου Ξενάκη στη θέση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου, διαδεχόμενος τον κ.κ.Ευγένιο, Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ήταν εκείνος που ανακοίνωσε την, παμψηφεί, εκλογή στη Μητρόπολη Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου του ως σήμερα Επισκόπου Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πρόδρομου Ξενάκη.

Το τριπρόσωπο αποτέλεσαν, μαζί με τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη, οι Αρχιμανδρίτες Νικόδημος Κατρίνης, Ιεροκήρυκας της Μητρόπολεως Πέτρας και Χερρονήσου και Καθηγουμένος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλί, Παρθένιος Καλυβιανάκης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής, όλοι μαζί οι ιεράρχες μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου ο νέος Μητροπολίτης έδωσε το Μικρό Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Τον Μητροπολίτη Πρόδρομο κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος να αποδεχτεί το επίταγμα της Εκκλησίας, κι ο Μητροπολίτης από την πλευρά του εξέφρασε τη βαθυτατη ευγνωμοσύνη του προς το Θεό, τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες, που θα συνεχίσει να διακονεί, από τη νέα του θέση, την Εκκλησία και το ποίμνιο.


Με τη συμμετοχή και του νέου Μητροπολίτη, συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου για άλλα θέματα.

Λίγο πριν τις 14.00 μετέβησαν εκ νέου, όλοι στον Ι.Μ.Ναό του Αγίου Μηνά για να δώσει, ο Μητροπολίτης Πρόδρομος, το Μεγάλο Μήνυμα.


μεγάλο μήνυμα

 

μεγάλο μήνυμα

Πηγή: cretalive.gr

TOP NEWS