Σάλος με το μοναστήρι και τον οίκο ανοχής

  • Dogma

 
 
 
Θύελλα σχολίων και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Μόσχα η αποκάλυψη πως σε κτίριο ενός εκ των πιο σημαντικών μοναστηριών της Ρωσίας λειτουργούσε οίκος ανοχής.

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent» η αστυνομία της Μόσχας έκανε επιδρομή και έκλεισε το λεγόμενο «ξενοδοχείο των εραστών» συλλαμβάνοντας μάλιστα δυο γυναίκες από την Ουκρανία και το Τατζικιστάν.

 
Η αποκάλυψη πως ο χώρος που χρησιμοποιούσαν εκδιδόμενες γυναίκες για την άσκηση του… αρχαιότερου επαγγέλματος ανήκει στη Μονή Σρεντένσκυ σόκαρε πολλούς στη Ρωσία. Το μοναστήρι αυτό, εκτός από το ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα, διοικείται και από έναν πασίγνωστο ιερέα, τον Αρχιμανδρίτη Τύχωνα που θεωρείται ο πνευματικός πατέρας τόσο του Προέδρου Πούτιν όσο και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου.

 
Ο ίδιος ο ηγούμενος πάντως, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση είπε πως πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα των επιθέσεων που δέχεται η Εκκλησία και εξήγησε πως το κτίριο είναι πρόσφατο απόκτημα της Μονής και πως ένας από τους όρους που είχε τεθεί ήταν η παύση αυτών των δραστηριοτήτων.

 
Άλλες πηγές αναφέρουν πως το κτίριο πως δεν ανήκει στο μοναστήρι αλλά πως ενοικίαζε κάποιους χώρους σε αυτό εξαιτίας της κοντινής απόστασης. Μάλιστα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν πως το Πατριαρχείο και η Μονή δήλωσαν άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητες που συντελούνταν εκεί αν και όπως γράφουν αρκετά ρωσικά Μέσα, η κατάσταση ήταν γνωστή ενώ είχαν υπάρξει ακόμη και τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ