Σε αγαστή συνεργασία Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
εκκλησίες

Για deal (με την καλή έννοια) μεταξύ Μητσοτάκη και Αρχιεπισκόπου, γίνεται λόγος όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες

Μια άγνωστη συμφωνία στο ευρύ κοινό ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο κάνει λόγω στο τελευταίο της φύλλο η εφημερίδα Παραπολιτικά. Η συφμωνία λέγεται ότι αφορά στις νέες ταυτότητες και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει (εντός της Κυβέρνησης)  για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στην εφημερίδα, οι δύο άνδρες που έχουν οικοδομήσει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, είχαν προσφάτως  μια εκτενή συζήτηση επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε τη στήριξη της Εκκλησίας από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για το θέμα των νέων ταυτοτήτων.

Ο τελευταίος αντιλαμβανόμενος τους προβληματισμούς του Πρωθυπουργού δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, αφήνοντας την όλη συζήτηση να γίνεται στους περιθωριακούς κύκλους της Εκκλησίας. Επί τη ευκαιρία, κατέθεσεσε (σύμφωνα με την εφημερίδα) και ένα αίτημα προς τον Πρωθυπουργό: Να μη φέρει προς ψήφιση τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το deal λέγεται ότι είναι ξεκάθαρο: Ο Αρχιεπίσκοπος δε θα ασχοληθεί με τις ταυτότητες και ο Πρωθυπουργός δε θα νομοθετήσει το γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

TOP NEWS