Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΙΣ – Διέρρευσε η επιτροπή διαλόγου

  • Dogma
δις

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνέρχεται από σήμερα (11/12) έως και την Πέμπτη (13/12). Στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες για την Επιτροπή διαλόγου. Συμμετέχουν τρεις Μητροπολίτες και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών.

Την ώρα που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, καθώς θα είναι το πρώτο τετ α τετ με τους Συνοδικούς μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, εξίσου κρίσιμη θεωρείται η Επιτροπή που θα συσταθεί προκειμένου να αναλάβει το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης του διαλόγου προς το συμφέρον της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έτσι όπως αυτές διαρρέουν αυτή τη στιγμή,  στην επιτροπή για τη διενέργεια του διαλόγου συμμετέχουν τρεις Μητροπολίτες, ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου, αλλά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Η σύσταση της Επιτροπής, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι:

Μητροπολίτης Ναυπακτου και Αγίου Βλασιου Ιεροθεος,  ο οποίος θα είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής
Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσοστομος
Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος
Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης
π. Γρηγόρης Παπαθωμάς
κ. Θ. Παπαγεωργιου LLM, ο  οποίος είναι ο Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εκ μέρους του Ι.Σ.Κ.Ε προτάθηκε να συμμετέχει ο πρόεδρος του Ιερού Συνδεσμου κληρικών Ελλάδας π. Γεώργιος Σελλης
Ενώ τέλος θα συμμετάσχει και ο κ. Βασίλειος Κονδυλης, επίκουρος καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών

Πάντως λέγεται  ότι ο Μακαριώτατος έχει αναλάβει έντονη δράση συνομιλώντας και διερευνώντας όλες τις απόψεις του διαλόγου, σε μια προσπάθεια να βρει το «παράθυρο» εκείνο που θα μπορούσε να οδηγήσει προς την εξέλιξη του διαλόγου προς όφελος της Εκκλησίας, χωρίς «ρίξει λάδι στη φωτιά» που έχει ανάψει τόσο το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, όσο και η θρησκευτική ουδετερότητα.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ