Σε κατανυκτικό κλίμα η Αγρυπνία του Αγίου Πολυκάρπου στη Μύκονο

  • Dogma
μύκονο

Οι διακρινόμενοι για το ήθος, την ευγένεια, τον πολιτισμό και την εμμονή τους στις πατρώες παραδόσεις Χριστιανοί της Μυκόνου, μεταξύ των οποίων πoλλοί νέοι και νέες, πλημμύρισαν την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς  στη Μύκονο και παρακολούθησαν έως τέλους την Αγρυπνία, που κατ’ έτος καθιέρωσε ο Προϊστάμενος του Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός.

Η Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς στη Μύκονο, πραγματοποιήθηκε επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου και, προεορτίως, του Αγίου Ιερέως Νικολάου του Πλανά, κατά την οποία χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο, αφιχθείς δι’ ολίγον στη Μύκονο, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού Βουλιαγμένης και Α΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ως Εφημέριος του Ναού στον οποίο διακόνησε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς, ο οποίος αναφέρθηκε διδακτικότατα για τη ζωή του Αγίου Νικολάου και την περιρρέουσα εκκλησιαστική ατμόσφαιρα της εποχής του και προέτρεψε τους παρισταμένους  να αντιμετωπίζουν με πίστη και υπομονή τις θλίψεις, όπως ακριβώς έπραξε και ο τιμώμενος Άγιος, ο οποίος έτσι κατέκτησε την αγιότητα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄, αφού κάλεσε το εκκλησίασμα να προσευχηθεί στη μνήμη των 28 θυμάτων του ναυαγίου του πλοίου «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», το οποίο συνέβη ακριβὠς πριν 33 χρόνια,   ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Ιερώνυμο Νικολόπουλο και επήνεσε τα περικοσμούντα αυτόν χαρίσματα, τον Προϊστάμενο του Ναοῦ, π.Πέτρο Μαραγκό και τους παρισταμένους, ιδιαίτερα δε τους Νέους για τη συγκινητική παρουσία τους.

TOP NEWS