Σε κατανυκτικό κλίμα οι Γ΄ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος

  • Δόγμα

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Παναγία μας, την οποία χαρακτήρισε Μάνα του Πόνου, αφού στην πολυκύμαντη επίγεια ζωή Της βίωσε τον μεγαλύτερο δυνατό πόνο, αλλά ακολούθως, στην Επουράνια Βασιλεία, γεύτηκε και την απόλυτη χαρά, που μόνο ο Τριαδικός Θεός μπορεί να προσφέρει στον Άνθρωπο.

Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου 2024, στον Ενοριακό περικαλλή Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε, σε κατανυκτικό κλίμα, η ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Παναγία μας, την οποία χαρακτήρισε Μάνα του Πόνου, αφού στην πολυκύμαντη επίγεια ζωή Της βίωσε τον μεγαλύτερο δυνατό πόνο, αλλά ακολούθως, στην Επουράνια Βασιλεία, γεύτηκε και την απόλυτη χαρά, που μόνο ο Τριαδικός Θεός μπορεί να προσφέρει στον Άνθρωπο. Σε αυτό το πρόσωπο, της Υπεραγίας Θεοτόκου, το πρόσωπο του πόνου και της χαράς, των δακρύων και της αγάπης, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, κάθε χριστιανός εναποθέτει τα βάσανα και τις ελπίδες του γνωρίζοντας ότι σαν Θεομάνα και Μάνα όλων μας και θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει.

TOP NEWS