Σε κλίμα κατάνυξης η επέτειος της Μοναχικής Κουράς του Οσίου Βησσαρίωνος

  • Dogma

Ήταν 15 Δεκεμβρίου του έτους 1929 όταν ο νεαρός τότε Ανδρέας Κορκολιάκος λάμβανε το Μοναχικό Σχήμα, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και μετονομαζόταν σε Βησσαρίωνα και έμελλε να αναδειχθεί άγιος της Εκκλησίας μας. 

Τιμώντας αυτή την επέτειο, τελέστηκε, το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, σε κλίμα κατάνυξης,  Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Δημιόβης. Της Ιεράς Αγρυπνίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συλλειτουργούντων των Πρωτοπρεσβυτέρων Ιωάννου Παρθένιου και Σωτηρίου Παπαδόπουλου, ενώ το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν οι Αδελφές της Μονής.

Προ του πέρατος ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και στην πορεία του στο μοναχικό βίο, ιδιαιτέρως δε στην παρουσία του στην Ιερά Μονή της Δημιόβης. Ανακοίνωσε δε ότι τα πάντα είναι ήδη έτοιμα ώστε να τελεσθούν, στις 28 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη, τα θυρανοίξια του πρώτου ναού, επ’ ονόματι του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας,  στη γενέτειρά του στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

TOP NEWS