Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Γλυφάδας κυρού Παύλου – Την Πέμπτη στις 12 η Εξόδιος Ακολουθία

  • Dogma
γλυφάδας

Σήμερα στις 11:00 π.μ., έφτασε το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κυρού Παύλου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας και ετέθη σε δημόσιο προσκύνημα.

Προ του σκηνώματος εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μεταστάντος Αρχιερέως, από τον όμορο Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, που θα έπρεπε να έχει αναλάβει Τοποτηρητής ως έχων τα πρεσβεία μετά τον Αρχιεπίσκοπο εκ των ομόρων.

Πλήθος λαού και όλος ο κλήρος υποδείχθηκε το σκήνωμα του Ιεράρχη.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης ορίσθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

γλυφάδας

Αξίζει να σημειώθεί ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας κυρός Παύλος αντμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κυρός Παύλος  γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1966 και Πρεσβύτερος το 1969 και υπηρέτησε επί 36 έτη ως Ιεροκήρυξ των Ιερών Μητροπόλεων Νικοπόλεως-Πρεβέζης και Νικαίας, του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από το 1999 διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Την 14η Οκτωβρίου 2002 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Πηγή:exapsalmos.gr

 

 

TOP NEWS