Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου

  • Δόγμα

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, βρίσκεται το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου. Ο μακαριστός εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας, 2 Μαΐου, από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, στις 17.30, στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, προέξαρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου. Ο Τοποτηρητής […]

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, βρίσκεται το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου.

Ο μακαριστός εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας, 2 Μαΐου, από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, στις 17.30, στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, προέξαρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου.

Ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης, Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, αναφερόμενος στον μακαριστό, αφού εξέφρασε τη λύπη του για την αιφνίδια κοίμησή του, ευχήθηκε όπῶς ο Κύριος τον αναπαύσει«μεταξύ των αγίων Ιεραρχών που κυκλώνουν το αέναο θυσιαστήριο στην αέναη ουράνια θεία λειτουργία».

Και συμπλήρωσε για τον ιεράρχη που τόσο πολύ αγαπήθηκε από τον κόσμο: «Έχει γράψει το όνομά του και στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά και στα έργα που επιτέλεσε κατά την εδώ ιεραρχεία του».

Ο Ναός θα είναι ανοιχτός συνεχώς για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο.

Η ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου θα τελεστεί στην Ιερή Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα.

TOP NEWS