Σε προσευχή για την ειρήνη κάλεσε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

  • Dogma
δημητριάδος

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Μητρόπολη Δημητριάδος, εόρτασε και φέτος τη μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, το διήμερο 5-6 Ιανουαρίου 2020.

Την Κυριακή πρό των Φώτων ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού της παραμονής των Θεοφανείων.

Το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτ. Βάιος Κορομπίλιας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Αγριάς.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων, παρουσία των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Χρήστου Μπουκώρου, Ζέττας Μακρή, Κώστα Μαραβέγια, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου, του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος λαού.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης, όπου από ευπρεπισμένης εξέδρας, ο Σεβασμιώτατος αγίασε τα ύδατα, καταδύοντας τον Σταυρό στα νερά του Παγασητικού. Δεκαπέντε (15), περίπου ατρόμητοι κολυμβητές, αψήφησαν το δριμύ ψύχος και βούτηξαν στην θάλασσα, τηρώντας το έθιμο προκειμένου να λάβουν την  ευλογία του Τιμίου Σταυρού και του Επισκόπου, ο οποίος προσέφερε στον καθένα ένα μικρό σταυρουδάκι, για την ανάμνηση της σημερινής μεγάλης ημέρας.

Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στο πλήθος των πιστών, που κατέκλυσαν τον χώρο έμπροσθεν της Τραπέζης της Ελλάδος, και αναφέρθηκε στον Ελληνορθόδοξο τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες και φέτος πέρασαν τις γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Όπως τόνισε, «η προσευχή όλων μας τούτες τις μέρες αφορά ένα πράγμα, είμαι βέβαιος˙ την ειρήνη του κόσμου. Να κρατήσει ο Θεός την ειρήνη στους ανθρώπους, στα κράτη, στην ανθρωπότητα, σε όλους μας. Όμως, η ειρήνη δεν προκύπτει μαγικά. Είναι δώρο Θεού σ’ αυτούς, που ειρηνεύουν μαζί Του και πιστεύουν σ΄ Αυτόν.

Η ειρήνη έρχεται από ανθρώπους που έχουν ειρηνεύσει με τον εαυτό τους και με τους άλλους. Δεν μπορούν οι άνθρωποι της βίας και του εγωισμού να φέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Η Ειρήνη έρχεται μέσα από αυτούς που υπερασπίζονται την αλήθεια και την δικαιοσύνη.

Είναι, λοιπόν, η εποχή ν’ αναμετρηθούμε και εμείς όπως και οι πατέρες μας με την αναγκαιότητα της ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα και με την αγάπη προς την πατρίδα μας. Γι’ αυτό, πρέπει να σταθούμε ενωμένοι. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι ηγέτες μας παραμένουν ενωμένοι, τουλάχιστον, στα εθνικά θέματα.

Αυτό απαιτεί ο λαός μας. Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα και κάθε επιβουλή, έχοντας, ταυτόχρονα, απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, για τις οποίες προσευχόμαστε νυχθημερόν…».

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, επαίνεσε ιδιαίτερα το έργο των Λιμενικών μας, «τα στελέχη του οποίου στο Αιγαίο σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Πηγή φωτογραφιών: Ηλίας Σακελλάρης & Thenewspaper.gr

 

TOP NEWS