Σε Βέροια και Νάουσα ο Αρχιεπίσκοπος για τις εκδηλώσεις «1822-2022: Δοβρά-Νάουσα»

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 1η Μαΐου 2022, θα επισκεφθεί τη Βέροια και τη Νάουσα.

Ο Αριχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, για την επέτειο των 200 ετών από τη μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά και από το Ολοκαύτωμα των Ναουσαίων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 29 Απριλίου – 19:30, Χώρος Τεχνών Δήμου Βεροίας: «Απ᾽ τη Δοβρά, στη Λευτεριά». Καλλιτεχνική εκδήλωση για τη μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας και του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας.

Σάββατο 30 Απριλίου – 10:00, Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» Νάουσας: Συνέδριο με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Εθνική Παλιγγενεσία».

Σάββατο 30 Απριλίου – 18:00, Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νάουσας: Υποδοχή του Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας – Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων – Αποκαλυπτήρια μνημείου και πάνδημη λιτανεία στον Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι).

Κυριακή 1 Μαΐου  – 07:00, Χώρος Μαρτυρίου – Κιόσκι: Υπαίθρια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία

Κυριακή 1 Μαΐου – 18:00, Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά: Εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  «Ιεροί Θησαυροί».

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS