Σερρών Θεολόγος προς προσκυνητές: Στόχος η αναζωπύρωση του θρησκευτικού και του εθνικού μας φρονήματος

  • Dogma
σερρών

Στην αίθουσα «Διακονία λόγου» του Πνευματικού Κέντρου του Επισκοπείου Σερρών, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, η σύναξη των 140 συνολικώς προσκυνητών για την προγραμματισμένη ιερά αποδημία, από 21 έως 25 Φεβρουαρίου, στη μαρτυρική νήσο Κύπρο, που διοργανώνει η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, με σκοπό την πνευματική οικοδομή, την τόνωση και αναζωογόνηση του εθνικοθρησκευτικού φρονήματος, αλλά και την προαγωγή της ανθρωπίνης επικοινωνίας και αναστροφής του πιστού λαού του Θεού.

Αρχικώς, αφού διαπιστώθηκε η απαρτία των εκδρομέων, ο Μητροπολίτης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, στη σύντομη ομιλία του, ευχήθηκε πατρικώς σε όλους, ασφαλές και ευλογημένο προσκύνημα με πλούσιο και καρποφόρο πνευματικό αμητό, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της ψυχωφελεστάτης αυτής ευκαιρίας, που παρέχεται από την Εκκλησία των Σερρών στους ευλαβείς προσκυνητές, να ζήσουν την ζεστή και εγκάρδια ατμόσφαιρα της αδελφικής αναστροφής, να αποκτήσουν πνευματικές εμπειρίες, που σχετίζονται με την πίστη και την ευσέβεια, να νοιώσουν την αναζωπύρωση του εθνικοθρησκευτικού αισθήματος και να γνωρίσουν από κοντά το μεγάλο και σπουδαίο έργο, που επιτελεί η Εκκλησία της Κύπρου.

Το προσκύνημα αυτό, που διοργανώνει η τοπική μας Εκκλησία, είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, έχει σκοπό την αναζωπύρωση του θρησκευτικού και του εθνικού μας φρονήματος, διότι θα επισκεφθούμε, συν Θεώ, έναν τόπο, όπου άνθησε ο ελληνικός πολιτισμός και η χριστιανική πίστη, τόπο αγιασμένο και μαρτυρικό. Μία Αποστολική Εκκλησία, η οποία ιδρύθηκε τον 1ο μ.Χ. αιώνα, από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα, ένα προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού, έναν τόπο οικείο, όπου τα πάντα ομιλούν για Χριστό και Ελλάδα.

Το προσκύνημά μας, τόνισε ο Μητροπολίτης, αποκτά, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται σε μία χρονική περίοδο, ιδιαιτέρως θλιβερή, για τον απανταχού Ελληνισμό, καθώς συμπληρώνονται εφέτος 50 χρόνια (1974-2024), από την βάρβαρη εισβολή και παράνομη κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου, από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Είθε, ο Κύριος, να ευλογήσει το προσκύνημά μας να ευοδωθεί πνευματικώς, να ζήσουμε τον παλμό της Ελλάδος, αλλά και να βαστάξουμε λίγο από τον πόνο του ξεριζωμού των ομοδόξων και ομοεθνών Κυπρίων αδελφών μας, από τις πατρογονικές τους εστίες, οι οποίες, με έναν άδικο και τυραννικό τρόπο, κρατούνται ακόμη σκλαβωμένες, από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

TOP NEWS