Σιατίστης Παύλος: Τι ελκύει σήμερα τους νέους στις σέκτες και τις αιρέσεις

  • Dogma
παύλος

Στην κατάμεστη «Κροκίδειο Αίθουσα» στην Κόρινθο μίλησε την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, στην Ειδική Σχολή που αφορά στον πνευματικό καταρτισμό του πληρώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος με θέμα: «Τι ελκύει σήμερα τους νέους στις σέκτες και τις αιρέσεις».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος με αμεσότητα, σαφήνεια και χειμαρρώδη λόγο, χρησιμοποιώντας παραδείγματα, από την σαραντάχρονη εμπειρία του ως Ιερέως, Πνευματικού, Κατηχητού, Εκπαιδευτικού και Επισκόπου κατάφερε να προβληματίσει θετικά τους γονείς όσον αφορά στην αναζήτηση των αιτίων, που παρασύρουν στα δίχτυα τους τις ανυποψίαστες ψυχές των νέων μας. Κυρίως εστίασε στην κρίση της οικογένειας, το σχολείο, τον έντονο μεταφυσικό προβληματισμό περί του νοήματος της ζωής των εφήβων, τον υπαρξιακό φόβο, την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, την περιέργεια αλλά και την άγνοια, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποδομήσουν τις ευάλωτες ψυχές των νέων μας καθώς ανοίγονται στην ζωή. Οι σέκτες, οι παραθρησκευτικές ομάδες και ο αποκρυφισμός, σημείωσε με έμφαση ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου, απευθύνονται στους έφηβους διότι βασίζονται στα αδύνατα και ευαίσθητα σημεία της ηλικίας αυτής, επειδή τα νέα παιδιά δεν διαθέτουν μεγάλη πείρα να διακρίνουν τι κρύβεται πίσω από τέτοιες ομάδες, γι’ αυτό συνέστησε στους γονείς να επαγρυπνούν, να εμπιστεύονται την ποιμαίνουσα Εκκλησία και να συζητούν με τα παιδιά τους «ανοιχτά» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανησυχίες τους.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου κ. Παύλο συνεχάρη για την άκρως εποικοδομητική ομιλία του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να «ξυπνήσουμε» όλοι μας, (οικογένεια, σχολείο, Εκκλησία) και να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αν θέλουμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, από τις καταστροφικές λατρείες, που τα κυκλώνουν επικίνδυνα.

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera KODAK Digital Still Camera

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ