Σήμερα η αγάπη ενώνει ουρανό και γη – Τα Χριστούγεννα στο Διδυμότειχο – ΦΩΤΟ

  • Dogma
Διδυμοτείχου

Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος.

«Τη νύχτα αυτή, τη νύχτα των Χριστουγέννων, η αγάπη ενώνει ουρανό και γη. Τα πιο ξένα και ασύμβατα μεγέθη, το φθαρτό και το αιώνιο, γίνονται ένα. Το Θεϊκό αρνείται να μείνει αδιάφορο στην ταλαιπωρία τού ανθρώπινου και το ανθρώπινο δεν εγκαταλείπεται στην αποξένωση από την Θεϊκή ελπίδα της άφεσης και της αθανασίας. Παρ΄ όλ΄ αυτά, μετά τη Χριστουγεννιάτικη νύχτα, η ζωή δεν θα γίνει ευκολότερη. Το μεγάλο θαύμα, πού θα αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια μας, δεν θα προσφέρει λύσεις μαγικές. Η σκληροκαρδία των κατοίκων της Βηθλεέμ θα συνεχίσει να κρατά κλειστές τις πόρτες των ανθρώπων. Η μανία τού Ηρώδη θα συνεχίσει να γεμίζει με παραλογισμό και φρίκη τα δελτία των ειδήσεων. Ὁ φόβος του Ιωσήφ, που οδηγεί την οικογένειά του στην Αίγυπτο,  θα συνεχίσει να γεμίζει τα μάτια των θαλασσοπνιγμένων μεταναστών. Πού είναι λοιπόν το θαύμα; Τί δύναμη έχει; Τί μπορεί ν΄ αλλάξει στη ζωή μας;  Ενότητα και ειρήνη. Συμφιλίωση και αλληλεγγύη. Σχέσεις αληθινές, χωρίς καχυποψία, χωρίς φθόνο, χωρίς πληγή! Αυτή είναι η αλλαγή, που τα φετινά Χριστούγεννα μπορούν να μας προσφέρουν. Αν το αιώνιο ενώθηκε με το φθαρτό,  αν το ορατό ενώθηκε με το αόρατο,  αν ο Θεός ενώθηκε με τούς ανθρώπους, τί μπορεί, πλέον, να εμποδίσει τον καθένα από μας να ενωθεί με τον αδελφό του; Τί μπορεί, πλέον, να εμποδίσει τα ευγενικά οράματα να ενωθούν με την πραγματικότητα; Τί μπορεί, πλέον, να εμποδίσει τον νου να ενωθεί με την καρδιά;», τονίζει στο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος την Παραμονή των Χριστουγέννων χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως.

sam_3382 sam_3401 sam_3405 sam_3408 sam_3423 sam_3424 sam_3377 sam_3380 sam_3429 sam_3435 sam_3438 sam_3440

Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παναγόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ορμανλίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολυπληθές εκκλησίασμα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ